werkwijze

Tijdens de eerste afspraak maken we kennis en bespreken we je hulpvraag.

In de volgende sessies werken we naast

de gesprekken met aanraking en ervaringsoefeningen.

Het aantal therapiesessies van het gehele traject hangt af van je hulpvraag, je ontwikkeling en je wensen. 

gesprek

In gesprek onderzoeken we wat je hulpvraag is. Welke overtuigingen heb je, hoe denk je over je problemen, hoe sta je tegenover de buitenwereld? Je krijgt inzicht in de denkpatronen die je ontwikkeld hebt en we onderzoeken hoe deze zich verhouden tot wat je lichaam je laat voelen. Ook maken we de vertaalslag van wat je ervaren hebt in de oefeningen naar situaties in het dagelijks leven.


aanraking

Aanrakingsoefeningen op de behandelbank brengen je terug in je lijf. Het is een belangrijke en directe manier om te ervaren wat er in jou leeft.

 

Je voelt bijvoorbeeld hoe je reageert op druk, waar je spanning opslaat, waar je van opknapt en hoe je kunt verzachten.

oefeningen

In allerlei oefenvormen, vaak met materialen (o.a. zitbal, oefentol, touw, matje), diepen we verder uit hoe jij met bepaalde situaties omgaat.

 

Bijvoorbeeld: hoe breng je jezelf in balans? Hoe geef jij je grenzen aan? Wat doe je als je onder druk komt te staan?

bewustwording

Haptotherapie stelt de ervaring centraal. Hierdoor word je je op een andere manier bewust van jezelf en je gevoels-leven. Je krijg meer inzicht in wat je voelt, hoe je denkt en wat je doet. Dit geeft je de kans om patronen te herkennen en te doorbreken en nieuwe keuzes te maken, die beter passen bij jezelf en hoe je nu in het leven staat.


 • haptomassage