· 

De Stem van Zelfcompassie - mini winterretraite

Word jij ook te veel geleefd door anderen? Door de drukte van de dag, je familie, je werk. Kom je ook te weinig aan jezelf toe?

 

Zoveel vrouwen die ik ontmoet worden gedreven door de zorg voor anderen. De drukte van de dag, familie en het werk bepalen het tempo en de agenda. Er moet zoveel! Dus gaan we maar door, negeren we de signalen van ons lichaam en vergeten we af te stemmen op onze eigen behoeften. De zorg voor jezelf bungelt onderaan het to-do-lijstje. Zonde!

 

Het kan ook anders! In een serie van vijf bijeenkomsten gebruiken we stem en aanraking om contact met jezelf te maken en te verkennen hoe je voor jezelf kunt zorgen.

 

In een groep van maximaal 8 vrouwen staan we via onze stem en aanraking stil bij wat gehoord en gevoeld wil worden, om ruimte te geven aan wat naar de achtergrond is geraakt en om in beweging te brengen wat vast is komen te zitten.

 

Als vanouds zijn zowel aanraking als zingen of neuriën manieren om contact te maken en te zorgen voor een ander. Vanzelfsprekend neuriën ouders voor hun kinderen, trekken ze hen op schoot als ze troost nodig hebben. Een aai over je bol, een arm om je schouder: kleine aanrakingen maken dat je je gezien voelt. In deze workshopreeks gaan we ontdekken hoe je dit voor jezelf kunt gebruiken. Een aangeraakt lichaam voelt anders, gedraagt zich anders en geeft andere signalen af. Zingen is daarbij zowel een manier om verzachting te brengen als om expressie te geven aan wat er in jou leeft.

 

Elke workshop heeft een eigen thema en aandachtsgebied in het lichaam: Aanvaarding (bekken), Verlangen (onderbuik), Liefde (hart), Je eigen lied (keel) en Ik in de wereld (gehele lichaam).

 

De workshops zijn niet los te volgen, je tekent in voor de hele reeks van 5 maandagochtenden.

 

Wil je ook meer contact met jezelf? Jezelf eens op de eerste plaats zetten?

Meld je dan aan en doe mee!

 

Waar: Baarn

Wanneer: maandag 7, 14, 21, 28 maart en 4 april

Tijd: van 10-11.30 uur

Prijs: € 75

Info & aanmelden: dvdberg@haptonomiebaarn.nl / 06-38644598 (tel of Whatsapp)

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0